Matematik Adına Yapılan Etkinlikler




Günümüzde matematik adına hangi etkinlikler yapılıyor?




Ulusal Matematik Sempozyumları

1987 yılından bu yana Türk Matematik Derneği tarafından, çeşitli üniversitelerin veya özel öğretim kurumlarının katkıları ile, matematikçileri biraraya getirme, bilimsel araştırma sonuçlarını sunma ve tartışmaya açma, aynı konuda çalışan bilim adamları arasında fikir alışverişini sağlama ve özellikle genç matematikçilerin deneyimli meslektaşlarıyla tanışmalarını ve onların engin birikimlerinden yararlanmalarını amaçlayan Ulusal Matematik Sempozyumları düzenlenmektedir.
Bu sempozyumlardan 20. si 3-6 Eylül 2007 tarihlerinde üniversitemizde yapılmıştır.

Sempozyumlarda
· Matematiğin toplumumuza ve kültürümüze etkisi ve matematikçilerin rolü,
· Öğretimin çeşitli kademelerinde Matematiğin öğretimi, eğitimi ve sorunları,
· Öğretimin çeşitli kademelerinde ki Matematik Öğretmenlerinin eğitimi.
gibi konular ele alınır ve tartışılır.






Matematik Köyü

Prof. Dr. Nesin, Matematik Köyü`nü,Türkiye`den ve dünyadan matematikçilerin ki, bunlar arasında üniversite öğrencileri kadar hocalar, profesörler, araştırmacılar, lise hocaları da olacak, sakin bir ortamda bir araya gelerek, sadece matematiğe yoğunlaşacakları bir tür kamp sözleriyle tanımladı.
Yaz okulu boyunca öğrencilerden prensip olarak günde 10 YTL ücret alınacağını belirten Prof. Dr. Ali Nesin, bu ücrete her şeyin dahil olduğunu söyledi.







Karaköy Seminerleri:

Türk Matematik Derneği 2001'den beri aylık seminerler düzenlemektedir. Her seferinde ilginç konulara ve renkli konuşmacılara yer veriliyor. Karaköy-Sabancı Üniversitesi İletişim Merkezi'nde yapılmakta olan bu seminerler her seviyedeki matematikseverlere hitap etme iddiasındadır.







Gösteri,Sergi ve Tanıtımlar

Matematikçiler Drneği’nin düzenlediği bu organizasyonda matematik kitapları tanıtılır,matematik österileri yapılır ve matematik eğitimi materyalleri tanıtılır.Bu toplantılardan en sonuncusu 15 kasımda İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yapılmıştır.

Comments

0 Responses to "Matematik Adına Yapılan Etkinlikler"


Sudoku